MandarineSlice: romanul s-a nascut ţaţă

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Thursday, November 01, 2007

romanul s-a nascut ţaţă

Romania...always surprising...parca asa suna sloganul nu? Nimeni nu a mentionat insa natura surprizei... Placuta? Neplacuta?... eu tind sa votez cu varianta nr 2.
Exista la noi, in tara asta sfanta si binecuvantata (folosesc al doilea cuvant multumindu-i celui care ne priveste de sus ca ne-a lasat inca tara libera si n-a dat americanu' sau arabu' cu tunu' in noi sa ne cucereasca in prostie si sa ne fac sclavi)'. Ma rog...trecand peste filozofiile si preocuparile mele marunte...ajungem la preocuparile oamenilor importanti din tara asta...a alora cu reputatie si ïmagine frate. Nu stiu daca stiati...dar in Romania exista vedete...daaaa...personalitati si idoli...dar cel mai des..."vedete"...la statutul asta nu numai ca aspiram cu to(n)tii...dar il practicam...ne trainuim zilnic...doar, doar ne-o lovi atentia intr-o zi!

Iata cum se face ca o lume intreaga o asculta pe Zana- Andreea Balena- facand acuzatii la TVeu pe seama unui biet copil - vai mama si tata lui! Si apoi cum..vai...Miheala Atleta..sare la defensiva...ca e nu...si n-a...si ea ea! Manca-v-as pe voi de frumoase si destepte...cand ati invatat voi silitor la scoala colo...ati auzit vreodata zicala "Al destept cedeaza!"?. Eu n-as crede! Mihaelo, mama,...daca ea e absurda...tu nu poti sa dai o declaratie scrisa undeva... asa... de gura presei si sa taci?...tre sa faci si TU scandal...tre sa mai dai cerneala ziaristilor astora si-asa-deja- plicitisiti- de-voi-doua?
Mai trist este ca fenomenul se propaga...nu e izolat...Nu exista om in tara asta care sa treaca elegant peste ceva ce nu-l priveste sau e sub nivelul lui. Cand e vorba de sarit in ajutorul unui om sarman, unei femei jefuite, unui animal lovit sau schingiuit, toti ne intoarcem cu spatele. Nu e al nostru, nu sunt banii nostri, nu e treaba noastra, nu avem ce face!!!Exista lipsa de initiativa in tara asta mai mare ca maldarele de gunoaie de pe autostrada sau de pe drumurile de tara. Dar cand e vorba de un atac la persoana...oooo...oooo nu...atunci ripostam mancatsh! Bagam tot ce avem...cu argumente, cu fumuri, cu fitze, cu pile, cu relatii, cu informatii, cu tot arsenalul de injurii si mizerii pe care le tinem pregatite sub covor.
Aseara am fost la AdBreak... o alta manifestatie de cult. Nu-mi dau seama exact de unde ma ustura ochii...de la fumul de tigara provenit din gurile publicitarilor stresati...sau de la fumurile publicitarilor PUNCT!
Mai rau e...ca la un nivel...mult mai scazut ca importanta decat scandalul MIha-Zana...dar mult mai important decat razboiul din Iran sau stratul de Ozon...la AdBreak au avut loc ...iar...dezbateri...riposte si conflicte! Naumovici a aruncat cu noroi in festivalul care l-a premiat ani la rand...iar McCann-ul a ripostat ca practic e un ofticos. Doamneee si asa se intampla de fiecare data...participam...luam nu luam..ne dam cu ele incap...ne improscam cu noroi...ne facem unii pe altii de cacat...si pentru ce? Pentru ce stimati Domni? Pentru ce nu putem sa stam linistiti acasa cu un film bun si trebuie sa impuscam in public si sa ne umplem de sange. In definitiv nu e important ca a castigat Romania...in definitiv nu e important ca a castigat un copil o sansa la viata?
Ce e important pentru persoanele importante...reputatia, orgoliul, imaginea...depaseasete ceva in gandire lor PROPRIA PERSOANA? Ma intreb cum o fi sa traiesti atat de mandru si multumit cu tine, atat de IN tine ca uiti ce inseamna sa fii IN public...
De ce nu putem nicodata sa avem o victorie fara sa masuram sangele care s-a varsat pentru ea. Stiu ca lumea ar fi un loc muuult mai plictisitor daca toti oamenii ar fi civiliati sau maturi...dar unii chiar au potential in acest sens...pe bune...vreti sa incercati sa-l folositi? Cate un pic in fiecare zi..va promit eu ca nu se epuizeaza...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

am fost si eu la adBreak odata si am ramas dezamagit de nimicul ce mi s-a prezentat. de atunci am renuntat in a mai merge desi cei de la IQads ma streseaza cu mailuri (aka spam) :D

Nov 2, 2007, 4:35:00 PM  

Post a Comment

<< Home