MandarineSlice: Snack Attack strikes back!!!

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Thursday, April 10, 2008

Snack Attack strikes back!!!

mi-a trebuit o jumatate de zi...dar m-am hotarat sa scriu totusi despre asta!
Am sa incep sa ma interesez unde pot depune plangeri, reclamatii...dar pana atunci...zic...am un blog, bun, rau cum o fi - s ama folosesc de el. Chiar daca risc sa-mi transform blogul intr-un loc de varsat frustrarile....merita ...daca reusesc sa produc macar cel mai mic ecou. Nesimitirea in Romania nu se poate eradica asa peste noapte...porneste de la efortul fiecaruia dintre noi...cei cu buni simt...cati or mai fi. Trebuie sa strigam cumva cand ne deranjeaza ceva. Nu mahala...nu violent, atragerea atentiei se poate face si intr-un mod diplomat care sa usture. Sa-i lovim unde trebuie - in clientela... (in cazul restaurantelor sau fast-foodurilor).
Dupa sharada de French Restaurant sa mai luam un caz concret - Snack Attack de pe Stefan cel Mare!!!
EU. Azi de dimineata. Usor bine dispusa...sindrom care ma face pre-dispusa sa inghit putin kkt! Daca nu s-ar fi exagerat poate as fi inghit si tacut pana la capat...dar asa...
Intru - multa lume inauntru...asezata la un fel de coada bezmetica. Ma pun dupa vreo 2-3 oameni care asteptau deja. Dupa tejghea in mod clar nu se bause inca cafeaua. O tanara miorlaita punea produse alimentare in binecunoscutele pungi din hartie si ii miorlaia ceva unui stimabil cum ca nu are lapte la pachet dar 'poa' sa il puna in cafea...direct. Stimabilul a cazut de acord, dar avea o placere usor sadica sa tina coada in loc cu intrebari de genul: "Auzi..dar pungile astea tin...sper? Nu cade mancarea?!".
Miorlaita nu era singura dupa tejghea...alaturi de ea se afla nimeni alta decat sictirita care se chinuia din rasputeri sa introduca alimentele pe un bon. In mod clar, una si aceeasi persoana nu poate sa le aiba si cu socotelile si cu bagatul in pungi...Ce stiti voi!...Mai sunt si servetele...si pliculete de zahar...treaba asta cu mancatul nu-i asa usoara cum cred toti ;)

Si iata ca dupa lungi sfortari, stimabilul paraseste incinta...si vine randul meu..
"No...no...scuzate"...intervine un italian trecut bene de prima giovaneta. Ma impinge cu bratul de langa tejghea si isi introduce el produsele pe banda. Fara sa zica nimic, miorlaita i le preia si ii zambeste. " I pay for you" imi mai zice cumva iritat italianul. Cred ca vroia sa zica "I will pay before you!" ceea ce a si facut... ori am slabit eu mult in ultimul timp si m-a confundat cu un ceatatean al lumii a 3-a.
In spatele meu se aflau 2 blonde care comentau de zor. Deodata...ma intorc si una...tzac in fata mea...Miorlaita ii preia si acestiea produsele. Sictirita
eradeja deja bulversata.
"Stii ca stau la coada demult...si eram inaintea ta" ii zic blondei. Urmeaza fraza zilei si probabil a luni aprilie in intregime: "Eh ..credeam ca se poate plati in doua locuri...si oricum...nu e ca si cand stam la coada la OUAAAaaaa!"

Deci...sa retinem...daca veti sta vreodata la coada la oua langa o blonda...aceasta se va comporta cat se poate de respectabil. Codul blondelor pentru stat la coada la oua nu permite multe abateri!

La casa...sictirita se confrunta cu o problema..."9lei si 8 bani...cine are suma asta??" ma intreaba pe mine intrigata..."Nu stiu...ca pe mine ma ignorati de 2-3 persoane incoace"...zic si eu punand babetica de mancat cacat deoparte...
"Dumneavoastra n-ati stat cum trebuie la coada" imi raspunde sictirita usor incantanta si trezita de perspectiva unei galcevi revigorante de dimineata!!!

"Ah da? Bun! Multumesc frumos!"...inchei, lasand produsele pe tejghea si parasind incinta la randul meu. Si iata cum te poti satura din o mica portie de cacat tip Snack Attack servit prompt de personalul inalt calificat...with a cherry on top...cum zice englezu'... Cose Brits do it best...don't they ?;)

ps. maine bag de stire si la not.happy@snackattack.ro...Si iacata asa...se face treaba

Labels:

11 Comments:

Blogger Zu said...

aha, iata povestea intreaga... astept continuarea :-)) (daca iti raspund)...

Apr 11, 2008, 11:04:00 AM  
Blogger Sahara Penguin said...

Good. Do that.

Eu am facut plangere si la metrorex la un moment-dat. Si nu glumesc. La eroilor, dimineata, idiotii aia imi inchideau mereu usile in fata (stii, unde se schimba metroul). Si un buluc de oameni grabiti la munca ramaneau cu ochii in soare, desi metroul mai statea in statie vreo 10 secunde.

Probabil nu s-a intamplat nimic, dar eu tot am facut plangere. Pe metrorex.ro.

Apr 11, 2008, 3:12:00 PM  
Blogger anotherdeadpoet said...

Cand afli cum se sta corect la coada sa imi spui si mie, te rog. Eram intr-o seara la o alimentara de cartier. Ii fac loc unei babe, care chipurile vroia sa vada ce carnati au in vitrina, iar nesimtita se aseaza in fata mea. Eram bine dispus si m-a amuzat faza. Intodeauna am fost uimit de cat de mult se pot injosi oamenii pentru un scaun in autobuz, un loc in fata la coada si alte "mizerii" de genul asta.

In schimb, luna trecuta, eram la "chioscul" de langa BRD-ul de pe Victoriei - colt cu Kogalniceanu. Ii cer de mai multe ori vanzatoarei un anumit produs si de fiecare data primesc altceva. Dupa care, incepe sa tipe la mine, spunandu-mi sa ma hotarasc ce vreau. Bineinteles ca am "balacarit-o" cum mi-a venit la gura (pastrand limitele decentei :D)si am plecat in secunda urmatoare.

Apr 14, 2008, 7:39:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

uNTETI PREA SENSIBILI DRAGII MEI SAU VA DORITI ATAT D EMULT SA EMIGRATI INCAT DEJA AVETI IMPRESIA CA SUNTETI INTR-O ALTA TARA....Mai naspa e ca a luat Milan bataie si prieteni mei juventini jubileaza....Si mai am o intrebare de ce intre 8:45-9:00 intre Semanatoarea-Unirii se suie in metrou numai femei urate....unde pot sa depun o plangere?

Apr 14, 2008, 8:26:00 AM  
Blogger albeenah said...

Pei sa le iau pe rand...Le-am scris...no answer so far...normal!!!
Eu consider asta doar inceputul...nu sunt suparata pe viata...nici pe Romania in mod special...ci pe nesimitirea umana...iar daca eu pot sa tratez omul de laanga mine cu respect...am aceeasi pretentie...Nu mai vreau sa tolerez pe cineva care-mi face rau intentionat!!! Iar PENTRU CA traim in Romania, metoda punitiva e cea care da roade...asa ca...folosindu-ma de mult calm si rabdare am s-o aplic...every fucking time ;)
just kidding...dar ma rog...cat de des am stare si nervii pt asta!

Apr 14, 2008, 10:21:00 AM  
Blogger Patricia Marinescu said...

Foarte tare!
M-ai binedispus!
Nush de cate ori nu mi s-a intamplat si mie, dar chiar in halul asta n-am patit-o.
Pupici

Apr 15, 2008, 12:37:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

citesc regulat blogul tau si-ti pot marturisi, ca dincolo de respectul ce-l meritam cu totii, trebuie sa intelegi ca nimic si nimeni nu este perfect. nu cred ca exista vreun articol de-al tau in care sa nu te plangi de ceva sau de cineva. tu esti perfecta? sincer, consider ca esti o tipa inteligenta, dar incredibil de frustata. vrei tu sa schimbi lumea acum ? crezi ca poti ? crezi ca o plangere ajuta cu ceva? tu sau mai multi ? crezi ca poti modifica tu sistemul ? ma indoiesc. am prea multe exemple ca tine. in loc sa te victimizezi pe blog, mai bine ai lua pozitie atunci pe loc cand ti se intampla o grozavie de genul asta ! fruntea sus si nu te mai smiorcai atat.

Apr 15, 2008, 1:51:00 PM  
Blogger Bistro "La Frantz" said...

Frumoasa intamplare! Si daca dintr-un sir de zile una macar n-ar fi asa cum ai descris tot as fi bucuros de un nou inceput:) Cred pana la urma ca e vorba de obisnuinta. Asa cum in alta parte s-au obisnuit sa se respecte asa si noi ne-am obisnuit sa ne jignim(poate este o forma de respect romanesc:)

Apr 15, 2008, 2:31:00 PM  
Blogger albeenah said...

@anonymul nr 2...Da...ce sa vezi!? Chiar cred ca pot schimba sistemul...drept dovada sirul cel mai lung de comentarii pe care l-am avut la acest post. Deci nu e de ajuns sa iei atitudine doar la fata locului uneori...pentru ca in momentul respectiv te faci foarte putin auzit..si momentul respectiv va fi uitat curand. Am luat atitudine si atunci si ulterior...care e de fapt problema ta? te deranjeaza ca am inceput sa zic si oamenilor in afara blogului ce ma deranjeaza? Nu inteleg cu ce te deranjeaza initiativa mea,...stangace sau stupida cum o fi ea...to make za world a better place! Adica sa traim intr-o lume care ne place :D
Eu cred ca tu esti un "serial anonymoous" dragul meu anonim, pentru ca ai mai publicat comentarii asemanatoare... ca ma plang tot timpul, k's frustrata...Unele comentarii au fost chiar deplasate dar le-am lasat sa treaca de moderare sa nu se zica ca nu e un blog deschis. Ce ar fi insa sa arunci un ochi mai atent la ce scriu...Hai incearca! Am si posturi vesele si triste...si unele in care sunt excesiv de optimista...si nu e nici urma de frustrare in 'glasul' meu...e blogul meu oricum...Eu zic ca ofer in el si frustrari dar si lucruri frumoase de vazut sau citit...
Pentru ca asa sunt eu...o mixura de lucruri...mereu agitata...mereu nemultumita... in niciun caz perfecta! Ce? Tu esti? Ai blog? as vrea sa-l citesc si eu? Astfel incat sa vorbim de pe picior de egalitate...asa ca de la un imperfect la altul ;)

Apr 15, 2008, 3:13:00 PM  
Blogger anotherdeadpoet said...

ce imi plac mie astia, "analistii", care stau in spate, analizeaza, judeca, eticheteaza si care bineinteles vin si cu solutii: sa te doar in ... de ce se intampla in jurul tau, ca "cica" nu merita. ma intreb oare de ce mai vin, daca sunt nemultumiti de continutul articolelor? citesc, nu imi convine, ma intorc, din nou nu imi convine, comentez...cam mult consum de timp si energie. pana la urma e un spatiu personal in care titularul vorbeste cum poate, cum vrea si mai ales despre ce vrea. daca si pe propriul tau blog te cenzurezi si iti alegi subiectul articolelor ?!...

oricum, propun sa transformam blogurile in "televiziuni' digitale sau "ziare" mondene a.i. toata lumea sa se distreze, sa rada si sa aplaude.

PS: fantomele n-ar trebui sa vorbeasca cu oamenii (e ceva la modul: eu te stiu, tu nu...eu pot sa vorbesc despre tine). No identity = no personality. RIP!!

Apr 16, 2008, 12:28:00 PM  
Blogger albeenah said...

:D! Ai cam zis!

Apr 16, 2008, 1:25:00 PM  

Post a Comment

<< Home