MandarineSlice: happinezz

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Wednesday, April 26, 2006

happinezz


I spelled it wrong cose it's happiness according to za bee

Fericirea este calea, nu destinatia!

Prima oara cand am descoperit aceste cuvinte ...eram destul de matura sa inteleg ce inseamna...insa nu indeajuns de intelepta pentru a incerca sa le aplic.
Cu timpul, si putin pe ocolite, evitand Calea cea dreapta, am reusit totusi sa ajung la aceeasi concluzie.
Ambitia este un lucru bun, incapatanarea de asemenea...insa incrancenarea deja sfideaza oarecum notiunea de "sanatos". Deseori ne fixam teluri marete in viata si luptam cu incrancenare sa le atingem...pe drum uitam insa sa ne bucuram de proces in sine...de ce acumulam, de experienta pe care aceasta destinatie ne-o ofera.
E ca si cum ai merge la Paris dar ai dormi tot drumul spre Franta, sau ai refuza sa te uiti pe geam pentru ca tu te concentrezi pe destinatie si atat!
Viata ne ofera atatea bucurii si tristeti la tot pasul, secretul e sa stim sa le traim!
Inainte ma incrancenam teribil pentru a realiza tot ce imi propuneam. Fie ea o nota mare in generala, o excursie la munte in liceu, o bursa in facultate, un tip dragut la serviciu...toate sunt teluri, scopuri, ideluri destul de nobile, dar odata atinse nu mai inseamna nimic daca nu ai invatat ceva si pe parcurs!
O raza de soare dimineata devreme, un zambet cald al unui necunoscut in troleu, un record personal pe care nu te credeai capabila sa-l depasesti, o melodie noua pe care o descoperi singura si de care te indragostesti, o conversatie apetisanta deasupra unei cesti de ceai cu rom...o buburuza...
Sunt atatea lucruri de care te poti bucura in viata, trebuie doar sa-ti deschizi ochii un pic mai larg...Deschide-i mai larg si te asigur ca nu iti vei pierde din vedere tinta, insa e posibil sa descoperi alte modalitati de a o atinge...
"It's not important weather you win or loose...it's how you play the game!"...mda...in ziua de azi, nimeni nu mai crede asta. O reclama mai veche la adidas infatisa o femeie foarte atletica si agresiva dand o replica memorabila celor de mai sus:"The person who said winning isn't everything, never won ANYTHING!". Lumea este in continua miscare, nu mai are rabdare, rezultatele trebuie sa fie palpabile, victoria trebuie sa miroasa puternic, sa inunde si sa-i faca pe ceilalti sa-si duca mana la nas. Traim intr-o lume a impartita in oameni "cool" si "luzeri". Oare cand si unde anume "along the way" ne-am pierdut identitatea si nevoia de a fi imperfecti?!
Eu am decis sa ma bucur de drum, sa ma bucur de viata si de ceea ce imi doresc sa obtin, de ceea ce nu obtin si de ceea ce mi se ofera de la sine! Am decis sa rad...sa plang...sa privesc lumea in ochi ...si cu ochii larg deschisi! Pana la urma cele mai frumoase lucruri care mi s-au intamplat in viata au fost cele pe care nu le-am prevazut si nu le-am planificat deloc
...sau aproape deloc ma rog ;)
Astept sa vad ce surprize imi mai rezerva in continuare, pentru ca am inca o mare capacitate de a fi surprinsa

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home