MandarineSlice: last night's stars

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Wednesday, January 23, 2008

last night's stars


Desi se zice ca inainte de ploaie cerul e senin, aseara nu am vazut nici o stea pe cer...nici nu m-am uitat dupa ele. N-am avut ochi decat pentru cele 5 eroine principale din filmul "I really hate my job".
Pentru un copywriter scenariul unui asemenea film este un festin. Nu avem timp sa rad de pe urma unei replici ca urmatoarea ma punea sa meditez !
- hillarious, bittersweet and 100% genuine - cam astea ar fi cele trei cuvinte definitorii pentru acest film. Iar recitalul celor 5 femei mi s-a parut ireprosabil...cu o Alexandra Maria Lara geniala, o Oana Pellea deliranta si exuberanta... chiar si o Neve Campbell impresionata in incapatanarea si disperarea ei de a ajuca in filme mai putin comerciale.
Mi-era atat de dor de un astfel de film...care sa te tina in priza doar prin dialog si "prezente personale exceptionale", nu tu efecte speciale, nu sange care sa umple ecranu'...nu Tarantino wannabes...si nu Tarantino!!!
Pana la urma jobul in sine nu e chiar asa rau, doar ca fiecare din cele 5 femei simte ca poate mai mult si majoritatea frustrarilor lor se nasc din faptul ca nu fac mai mult in acel moment. De fapt cam tot filmul este despre aceste FRUSTRAIRI pe care viata ni le face cadou tuturor ...cu generozitate! Parca ma teleportam dintr-un minut in altul in fiecare din cele 5 femei, ma identificam cu fiecare din anumite puncte de vedere si cred ca din acest motiv mi s-a parut un film atat de veridic. Dar nu am cum sa-l descriu...trebuie vazut...dupa aia aveti libertatea sa ma injurati daca nu v-a placut!!! dar numai dupa aia!!!
...spre deosebire de Interview...unde dsoara Sienna cred ca s-a jucat pe sine intr-un plot deloc plauzibil, taraganat si destul de superficial tratat. Sorry Steve Buscemi...pentru care am adunat de-a lungul timpului o boccea destul de grea de respect...dar tentativa asta de regizor nu mi se pare prea reusita...
Revenind la aceste 5 femei strlucitoare prin simplitatea lor...thanks for a great night ladies!!!


Labels:

2 Comments:

Blogger ChriSmilla said...

dap, si mie mi-a placut la nebunie! intr-adevar, m-am identificat pe rand cu fiecare din cele 5 si mi-a placut fiecare minut!

Jan 24, 2008, 1:06:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

da si mie! Iar Pellea e GENIALA!

Jan 25, 2008, 8:49:00 PM  

Post a Comment

<< Home