MandarineSlice: Timpuri ...mai noi decat ti-ai imagina

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Friday, February 13, 2009

Timpuri ...mai noi decat ti-ai imagina


Azi serbam iar victoria,
Si indoiala se ascunde in gand,
Azi serbam iar victoria
Moralul e un strut cu capul in pamant.

Te intreb daca vezi vreo schimbare
Ma intreb daca simti vreo schimbare,
Va intreb daca e vreo schimbare,
La oamenii din jur.

Azi serbam iar victoria,
Hingherii dorm si cainii latra-n mahala.
Azi sebam iar victoria,
Cu oborocul car lumina si pe strada mea.

Zic voua, celor fara de prihana,
Zic voua, pacatosi cu chip smerit,
Si voua, luptatorilor cu pieptul rana,
Si tie, politruc nenorocit,
Zic voua, care-aveti inca puterea De-a scoate raul care zace-n voi
Voi care va agonisiti averea
Ca vagabonzii, scormonind gunoi ...

O, o, o, o, o-o Victoria...

De o saptamana si ceva ne tot tinem dupa acesti baieti prin capitala...saptamana trecuta la Muzeul Taranului Roman, saptamana asta in Spice Club...si daca mai aflati de vre-un concert soon...ma abonez!
Sunt vremuri tulburi in Bucuresti, timpuri incerte, dar cat de "noi" si proaspete raman aceste versuri in mintile noastre. Nu am sa ma dau mare ca stiu multe despre accentele electro-funk pe care l-au dat baietii mai nou pieselor lor (desi e bestial si foarte actual), sau ca stiu fiecare vers al fiecarei piese. Am fost fana, raman fana si ma depaseste inca de ce fenomenul Timpuri Noi nu e unul mai mare, mai amblu...mai international chiar. Dar in acelasi timp sunt fericita ca sunt descoperiti si re-descoperiti chiar si in formule restranse, in diverse cluburi (mai mult sau mai putin potrivite muzicii lor - Spice nu prea e de exemplu) si sunt mandra ...da...in ciuda versurilor dureros de adevarate si actuale...sunt mandra ca sunt romanca atunci cand ascult Timpuri Noi.
Dan Iliescu (Ilie cum ii ziceu baietii aseara)...esti o institutie! Tobosarul e o bomba cu explozie imediata! Artanu...cum il stiam...ne-schimbat (a mai slabit un pic). Pana si baiatu' al nou...de la asa-zisa orga e fan in primul rand si apoi membru al formatiei (oricum nice sound ce le-ai adus). Nu pot decat sa va multumesc ca existati, mai batrani dar ne-contaminati (de ultimii 18 ani care se dovedesc un izor ne-secat de fite, jamgleli si garofite) si ca traiti muzica asa frumos cum ar trebui traiata oriunde oricand si... in orice timpuri.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

noi am fost mereu fani timpuri noi. am crescut cu ei. si ei cu noi. si de fiecare data cand ii auzim ni se face pielea de gaina. artanul are o voce superba. de la el versuri de genul "adeline, geaca cade lin" suna extraordinar. dan iliescu nu ezita niciodata si nu greseste. chitara este o parte din el in acelasi timp avand propria ei viata. imi pare rau ca nu au ncerte mai des, dar imi pare bine ca la concertele lor sunt doar cei care conteaza. la clubul taranului ne-au zis sa tinem un moment de reculegere pentru casetele audio. well, they are wrong. eu am in masina de regiune superior si unplugged. pentru ca highschool is never over, indiferent daca esti pe autostrada sau in drum spre serviciu. devenim impreuna... vintage :))))))

multumim pentru the premium seats! :*

Feb 17, 2009, 7:24:00 PM  

Post a Comment

<< Home