MandarineSlice: culorile se plictiseau...

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Saturday, June 03, 2006

culorile se plictiseau...

Culorile...Culorile se plictiseau...S-au saturat sa stea cuminti in camarutele lor bine delimitate din cutie si au iesit afara la joaca... Verdele, tanar, increzator si entuziast s-a urcat in copac si s-a raspandit pe fiecare frunza...in tonalitati...dand muzicalitate naturii. Galbenul foarte jucaus si pus pe shotii a ocupat rapid o pata din soare dar la stransa concurenta cu Rosul care vroia si el sa se joace tot acolo...din lupta lor copilareasca a tzashnit Portocaliul. Acesta s-a indepartat de soare, satul de galceava celor doi, cautandu-si un loc de refugiu. Norocul unei portocale care se scalda in razele soarelui in apropiere!!!
Albastrul, relaxat si pasnic s-a hotarat sa se descreteasca, fiind un pic amortit de atata stat in cutie... asa ca s-a intins cat era de mare peste un lac imens. Problema e ca spre orizont lacul se intalnea cu cerul asha ca, fara sa vrea, Albastru a inceput sa se prelinga si pe vazduh, impregandu-se curat printre nori unde deja sarise albul dolofan si pufos sperand sa poata gasi ceva de mancare. Putin suparat ca nu are nimeni nevoie de el si nu-l baga in seama, Griul s-a strecurat si el printre nori incercand sa-l supere pe Alb, care s-a inchis la culoare si a inceput sa planga. Ploaia de lacrimi a dat nastere unei explozii de culori intr-un desert demult uitat de podoaba norilor. Vesle si zburdalnice micile culori s-au asezat pe petalele florilor abia inflorite si au inceput sa faca galagie. Sunete vesele si raset de copii au umplut campul!
Deranjat de atat zgomot si agitatie Negrul, suparat si botos ca intotdeauna, s-a intins peste tot trimitzand toate culorile la culcare...
"S-a facut noapte" le shopti el...inchizand capacul cutiei de culori si strecurandu-se misterios afara. Numai el stie sa descifreze tainele noptii...
Culorile obosite au adormit incet, una cate una, odihnindu-se pentru o noua zi...

1 Comments:

Blogger Andrei Tanase said...

i super dreptate era o aiurea sa folosesti poza aia pentru ceea ce ai scris.. foarte frumos..miscator

Jun 3, 2006, 3:16:00 PM  

Post a Comment

<< Home