MandarineSlice: Funny facts about fruits ...and veggies!

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Friday, October 27, 2006

Funny facts about fruits ...and veggies!

Frunzarind (pardon the pun!) eu pe net....am dat peste o pagina de super informatii despre metabolism, fructe, legume si alimente in general ...Poate daca toata lumea ar fi mai bine informata despre propria sanatate am ajunge mult mai rar pe la doctori si/sau spitale... lucru care in Romania e tragic! iata ce am spicuit eu ca ar fi mai funny d epe akolo...but really ar trebui citita toata!

Lamaia

Lamaia

  • Lamiia este un fruct de nota 10!
  • Lamiiul, arborele meru verde, este cultivat in China de peste 3.000 de ani si este renumit pentru proprietatile sale terapeutice.
  • Sucul unei lamii asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.Dar, acest fruct contine si vitamina B, fosfor, precum si Calciu si Fier. Lamiia da forta sistemului imunitar si creste sintetizarea hormonilor antistres.
  • Ca sa stii sa alegi lamiia ideala iata citeva criterii: fructul trebuie sa fie tare si greu coaja trebuie sa fie galben aprins si usor lucioasa petele verzi de pe coaja indica o aciditate mai mare a sucului coaja nu trebuie sa fie aspra, pentru ca fructul contine suc putin.


Banana

  • Banana este o planta, care se dezvolta foarte bine in mediul tropical si subtropical.Contrar parerii generale, banana nu este un copac, ci o planta gigant.
  • Prima tara din Europa care a importat banana a fost Grecia, in perioada antica.
  • Numele sau vine de la cuvintul arab "banan", care insemana "deget".
  • Banana este o importanta sursa de energie, continind o cantitate mare de vitamine si minerale care se digera foarte repede.Cercetatorii au descoperit ca doua banane asigura energie organismului, pregatindu-l pentru efort sustinut timp de 90 de minute. In plus, o banana pe zi reduce riscul cresterii presiunii arteriale.
  • De asemenea, frunzele sint folosite pentru impachetarea alimentelor, in locul foliei de aluminiu.In Malaezia, floarea de banan este folosita la mincaruri.
Marul


Marul vine din Europa de Est si din Vestul Asiei, fiind cultivat inca din perioada preistorica.
In lume exista, acum, aproape 10.000 de tipuri de mar.
Marul contine o importanta cantitate de vitamina C, incetineste dezvoltarea celulelor canceroase.
Nutritionistii recomanda ca marul sa fie consumat inaintea mesei pentru ca zaharul sa fie digerat comp
let si organismul sa obtina energia maxima.

Nu curata marul de coaja pentru ca aceasta contine mai multa vitamina C si mai multe substante nutritive decit pulpa.De exemplu, in coaja se gaseste de cinci ori mai multa vitamina A decit in restul marului.
Sucul de fruc
te are efect benefic asupra digestiei, ajutind la combaterea constipatiei.
De asemenea, imbunatatit cu vitamina C, ajuta la absorbtia fierului de catre organism.
Marul conti
nua sa se coaca si dupa ce este cules!

Ceapa

  • Ceapa simboliza, pentru egipteni eternitatea.
  • Istoria cepei se pierde departe, in timp, spre anul 3200 i.Hr., in Egiptul antic.Multe desene prezinta aceasta planta, care era foarte apreciata in acele timpuri si simboliza eternitatea.
  • Linga mumia faraonului Ramses al IV-lea, istoricii au gasit ceapa.Investigind, ei au descoperit ca un cos cu ceapa era un dar pretios la inmormintari, gest aproape la fel de important cu a darui un cos cu piine.In perioada antica se credea ca ceapa da putere, si, de aceea, era preferata de soladti, inainte de a merge la lupta.
  • Astfel, se spune ca atunci cind Lucifer s-a razvratit si a ajuns in Iad, unde a pasit cu piciorul sting a crescut usturoi, iar unde a calcat cu dreptul, in timpul taierii, este eliberata si irita tesutul ocular.
  • Dar ceapa face si bine, intrucit contine si multe substante hranitoare.Datorita substantelor antibiotice, este folosita ca antiseptic, emolient in infectii faringiene si in astm alergic.Ceapa este bogata in vitamina C si fibra.

Pentru a putea curata ceapa fara probleme, tine-o inainte de a o curata in frigider, timp de jumatate de ora, sau in apa foarte rece.
Asa nu vei mai plinge!

Ceai sau cafea

  • Si ceaiul si cafeaua contin cafeina. Teina din ceai si cafeina din cafea sint de fapt una si aceeasi substanta.Un ceai negru foarte concentrat poate chiar sa contina mai multa cafeina decit o cana de cafea.
  • Teina a fost descoperita pentru prima data in anul 1827.
  • Ceaiul verde este cel mai sanatos
  • In momentul de fata, studiile stiintifice arata ca este preferabil sa se consume ceai in loc de cafea, pentru ca este mai sanatos pentru organism.
  • Ceaiul – nu cel din plante, ci ceaiul verde si negru – contine o substanta antioxidanta, numita polyphenol, care are proprietati anticancerigene si previne bolile de inima.


  • Daca s-ar face o lista comparativa a efectelor benefice ale celor doua bauturi, ceaiul ar cistiga


Ciuperci

  • Aroma speciala a ciupercutei i-a facut pe faraonii din Egipt sa interzica oamenilor de rind sa consume "planta nemuritoare", asa cum era considerata.Iar rusii si chinezii credeau ca ciuperca are proprietati de intarire nu numai a
Cum trebuie sa arate: trebuie sa aiba un aspect proaspat, nu obosit suprafata trebuie sa fie uscata, lucioasa daca membrana de sub palarie este deschisa, aroma este puternica, daca este inchisa, aroma este delicata


Pepenele

Pepenele verde, care poate cantari pana la 20 de kilograme, dar si pepenii galbeni, sunt ca niste baterii pentru organismul uman, intrucat ascund in miezul lor dulce o multime de vitamine si minerale foarte importante pentru organism pe timpul verii.

Pepenele este benefic in: Arterioscleroza, Anemie, Caderea parului, Sarcina, Gripa de vara, Arsuri solare, Piele uscata.




....and last but not least...my personal favorite ....MASLINUL

  • Maslinul este, in Grecia, darul zeilor, simbolul intelegerii si pacii, iar uleiul de masline, simbol al puritatii si simplitatii.
  • Uleiul de masline este, de fapt, un suc de fructe
  • Procedura dupa care se obtine uleiul este simpla: maslinele se curata si se piseaza, dupa care sucul obtinut este centrifugat pentru extragerea apei
  • Rezultatul: cel mai sanatos ulei.
  • Cercetatorii au descoperit ca previne aparitia bolilor cardio-vasculare si cresterea colesterolului in singe
  • Uleiul de masline mai este recomandat pentru persoanele cu par uscat si pentru tratarea unghiilor.
  • Spania detine de fapt 30% din productia mondiala si Italia doar 24%
Alege sticlele pe care scrie "ulei de masline extra virgin".
Aceasta expresie certifica faptul ca uleiul a fost obtinut la rece, fara interventia altor substante chimice.


Labels:

2 Comments:

Blogger hippiekiller said...

ai uitat carnea

Nov 2, 2006, 1:08:00 PM  
Blogger albeenah said...

pei da...e funny facts about fruits and veggies...si mi-a spus recent un doctor ca vegetarienii,desi neintelesi, o duc bine mersi! asha k GO GREEN!!!;)

Nov 2, 2006, 1:45:00 PM  

Post a Comment

<< Home