MandarineSlice: puterea cuvantului

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Monday, May 21, 2007

puterea cuvantului



Trebuie sa ma folosesc de puterea cuvantului, desi eu cred in adevarul faptelor.
Practic o meserie al carui scop final nu ma caracterizeaza...imi imi place doar drumul pana acolo. Iar drumul pana acolo e pavat cu cuvinte...intentiile bune nu intra in discutie!
Ma intreb oare de cate promisiuni incalcate sau nerespectate sau de cate minciuni, amanari sau iluzii este nevoie sa incetezi sa crezi in puterea cuvantului?
Oare este cuvantul intr-atat de puternic...poate el determina actiuni, schimba opinii, atitudini, persoane? Sau sunt totusi faptele cele care decid, cele cu care incarcam cuvintele, le sustinem, le decoram, le justificam. Deseori cei care cred in cuvinte sunt deceptionati de puterea lor, dar si cei care actioneaza motivati de fapte se folosesc si de cuvinte in demersul lor, abuzeaza chiar de creditul pe care unii oameni acorda cuvintelor.
Cuvintele ne leaga si ne dezleaga in viata, ne definesc, ne povestesc ce se intampla in jur ...si cu toate acestea tot ce se intampla dincolo de ele e mult mai interesant si captivant si mult mai puternic probabil.
Cuvintele creeaza noduri, zi de zi! Noduri intre care un paianjen iscusit poate tese la infinit o panza firava...dar cum ramane cu vantul, cu timpul, cu sentimentul de singuratate...
Nu va lasati cuvintele singure...fiti mereu alaturi de le, in fapte si in principii! Altfel cuvantul se va transorma in "cu vantul" si se va lasa purtat de el...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home