MandarineSlice: Pur si simplu

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Monday, June 04, 2007

Pur si simplu


Pur si simplu exista anumite lucruri in viata de care ar trebui sa ne bucuram pur si simplu! Dar nu suntem nici puri si lucrurile sunt rareori simple...Ghemul cotidian are asa un mod subtil de a se incolaci in jurul organelor noastre vitale si de a ne acapara intreaga existanta. Praful Bucurestiului ni se pune pe dinti si parca ne influenteaza fiecare cuvant pe care-l scoatem pe gura. De aceea majoritatea cuvintelor pe care ni le adresam sunt uracioase si innegrite, ponosite si invidioase. De aceea orice promisiune pare a fi praf in vant si orice declaratie se namoleste si devine pacla in contact cu umedul din atmosfera. Mai greu e cand ceata iti acopera privirea, iti patrunde incet in nari si ajunge pana la creier. Atunci nici macar nu mai poti sa gandesti limpede. Toate astea se intampla in oras...aici unde nu poti trai in liniste, dar de unde nu poti pleca pentru ca e posibil sa gasesti prea multa liniste. Daca e prea multa liniste in jur, e posibil sa trebuiasca sa cauti ceva palpitant in tine sau doar cu tine si cu o persoana iubita. Sa-ar putea sa te sperie daca esti obisnuit sa cauti palpitatii pe fundul unui pahar de alcool intr-un bar cu fite sau sub "palpaitul" luminii orbitoare si "topitoare "a unui reflector...De atata liniste, s-ar putea sa trebuiasca sa cauti in tine paharul si ce te faci daca paharul e GOL?
Revenind...am simtit praful, mizeria si dezordinea de rigoare din Buc si am decis sa plec undeva unde sa ma vada mai bine soarele si eu sa vad mai bine tot ce face el. Plante, copaci, campuri, verde, mult vrede, multe spatii deschise, multe suflete curate. La tara!
Si aici le-am regasit ...lucrurile pure si simple!!!
Va recomand o lista de lucruri pur si
simple care ar trebui savurate ca atare. Le voi scrie una dupa alta, fara punct, doar cu virgule si voi lasa lista deschisa pentru oricine e de acord ca from Bucharest a week-end away keeps the doctor away:
picnic sub un copac de peste o suta de ani, cules de maci in soare, leganat in hamac la umbra...in doi, mititei cu mustar si mamaliga (usturoiul e optional), placinta cu inghetata (caloriile nus optionale, din pacate...dar suntem out of Buc..remember?!), cirese mari (bine coapte sau doar pe alocuri...doar sa fie mari), cules de indicii din tufele din fata casei...in forma de capsuni (in Romania, nu Spania), franturi de radio guerilla printre gauri de lumina ( pe sosele cu dublu sens, incadrate de copaci uriasi care duc spre o pensiune imaginara din sudul Frantei), nori albi , pufosi ( in forma de Falkor sau de tauri furiosi)... James Morrison (nu solistul de la Doors!)- You give me something....

Labels:

2 Comments:

Blogger Diana Adela Martin said...

m-a binedispus postul tau

Jun 5, 2007, 12:41:00 AM  
Blogger albeenah said...

10xs...mi-era teama sa n-o dau prea tare in pesimism cum am obiceiul..dar se pare ca a avut efectul scontata totusi ;)

Jun 5, 2007, 9:05:00 AM  

Post a Comment

<< Home