MandarineSlice: As LOST as you get

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Friday, October 09, 2009

As LOST as you get


Ce sa va mai spun... oare nu s-a spus deja tot ce putea fi spus? Romania este tara oamenilor omnipotenti si a parerilor pertinente, a potentialul imens, dar nevalorificat si a poporului neindreptatit si asuprit care nu a avut inca timp sa-si vina in fire. Hai sa va mai spun una...un megaaa secret: BULLSHIT! And man oh man does it stink!
Suntem pierduti frate...pierduti pentru/printre umanitate...Da ma includ... fiind in perioad mea extrem de confuza, mi-e foarte usor sa identific sentimentul pe fata oricaror dintre noi. Incercam sa ne agatam de o farama de realitate pozitiva care sa ne restituie o senzatie de minim control asupra propriilor vieti...dar realitatea este ca momentan plutim intre sfere si emisfere, intre moralitate si trivialitate, intre interese si bugete, intre spirit si ceea a ce ne-a mai ramas intreg din corp... De constiinta nu mai poate fi vorba, de aia oricum nu mai vorbeste nimeni demult!
Ma tot uit la Lost...don't ask me why!... (preocuparile mele de la serviciu lately se invart periculos de aproape de absurd)... si imi dau seama ca...fara voia lor...scenaristii aia au prins ideea frate! Oameni sunt LOST. Ca e pe o insula indeparatata sau in apropierea celor mai familiare locuri, ca e in propria viata sau imbarligat fara scapare in viata altora...suntem cu totii LOST! Unii au noroc si supravietuiesc cateva serii, altii se pierd instant din prima si mor...poate nu asa vizibil si dramatic ca in Lost, dar mor pe interior...isi pierd visurile si ambitiile, se simt trisati si invata sa joace dupa alte reguli pe care si le fac si le desfac dupa bunul lor plac.
Inainte credeam ca cel mai periculos om de pe pamant este prostul fudul (genul acela de om care nu se lasa pana nu ajunge cumva deasupra ta ca sa poata sa-ti scuipe in cap, nu e ajutat de propria inteligenta, dar apeleaza la alte ajutoare la fel eficiente, daca nu si mai si). Acum imi dau seama ca mai exista un tip de om periculos... cel mort pe interior...o carapace de om care nu mai traieste decat pentru satisfacerea materiala a propriul corp, un Ghita- Faust care nu mai are nimic de pierdut, care a invatat ca spiritul nu are ce cauta in mahalaua de glod si hartie a "societatii moderne". Poate un spritz, doua...dar nu spiritul, nu sufletul.
Poate ca sufletul trebuie educat, curatat...chiar si in absenta unei minti stralucite...dar cum? Noi romanii...poeti...avem nevoie de curatire...noi cu o mostenire genetica atat de bogata si imaculata! "Nu domnle...e restu' care strica... Guvernu', tiganii, birocratia sau simplu fapt ca nu-traim-in-Italia-sau-Spania....unde aia acolo asa au avut alte conditii si circumstante"...nu-i asa?
Nu prea... Eu cred ca romanul si-a pierdut spiritul, e pierdut, pluteste aiurea intr-o realitate paralela cu cea a sa. Genetic am fost conceputi gresit, nu ne-a placut usa de la biserica sau intr-adevar am avut conditii prea vitrege pentru ca sufletele noastre sa se dospeasca frumos. Nu stiu motivul. Cert este ca am trebui vaccinati...Daca in loc de vaccin pentru gripa porcina sau alaturi de el...dupa caz, ni s-ar administra ceva si pentru spiritualitate, o directie in viata care sa tina de acea nevoie primitiva din noi de a fi fericiti intr-o lume fericita...cred ca numai asa cumva ne-am putea redobandi suflul si sufletul alaturi de care sa ne simtim iarasi binecuvantati si doriti pe acest pamant. Nu stiu care e solutia... dar aud ca mai e inca o serie din Lost pe vine...din ianuarie 2010. Cine stie...poate ne-or livra-o baietii in episoadele viitoare!

Labels:

1 Comments:

Anonymous Sahara Penguin said...

Deah. Probleme grave cu identitatea... :)

Oct 9, 2009, 5:18:00 PM  

Post a Comment

<< Home