MandarineSlice: mandarine bloom

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Wednesday, January 24, 2007

mandarine bloom


In dimineata asta, mandarina e mai portocalie ca de obieci, zemoasa si plina de dulcegarii...O albina ar fi cea mai norocoasa sa prinda asa o minunatie- un mandarin inflorit din plin, in miez de iarna, in mijlocul unei capitale din estul Europei, unde nici nu prea creste asa ceva de obicei ...
Nu se cunosc exact motivele pentru care mandarina a decis sa infloreasca iarna, in mijlocul capitalei, dar este oricum un eveniment placut, marcand vietile celor care trec pe langa ea si se opresc s-o observe! O pata de culoare intr-un peisaj monoton, un motiv de neatentie intr-o lume focusata, un motiv sa ridici privirea pe strazile pe care oamenii merg numai cu capul in jos!
Intr-o lumea care incerca sa gaseasca motiv pentru orice, care diseca placerile si priveste orice zambet sub microscop...o albina a trecut din intamplare pe langa un copacel atat de mic ca puteai sa-l confunzi cu o buruiana. Albina insa a vazut in mogaldeata verde un mugure de floare care se zbatea sa se deschida spre lumina zilei..."l-a ajutat"...si iata...miracolul!
Cu putina atentie si grija si multa dragoste de oferit, oricine poate avea un mandarin inflorit in miez de iarna...de pe strada sa!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home