MandarineSlice: February 2009

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Thursday, February 26, 2009

n-am somat...din maini am dat

Mi-am cam pierdut din audienta...poate din cauza faptului ca nu prea mai "prestez" la fel de des ca inainte...Sincera sa fiu...m-am cam si plictisit de tastat vrute si nefacute...asa ca m-am apucat sa fac...si sa mai tac. Ma "ocupez" mai mult din maini...vreau sa-mi deschid un blog mestasugaresc...cu vazutze...si cine stie...poate chiar si alte nebunii. Incerc sa innovez mereu asa ca investesc pasiunile mele cu noi materiale de lucrur. Suna ciudat...dar e greu sa inovezi fara sa investesti...macar timp daca nu si materiale. Sunt bucuroasa ca descopar noi si noi mijloace si materiale prin care s ama exprim si sa modelez lumea dupa cum o vad eu. E asa frumos sa re-definesti totul printr-o bucata de lut de pilda...pasta ceramica sau ce-oi mai gasi. Eh ...mai bine va arat ca asa de vorbit e mult si poate nu pe intelesul tuturor. Ca tot ador eu 1 Martie...martzishowuri pentru cativa si speram ca ma mai tine pasta ;)

Tuesday, February 24, 2009

Best art direction...in a commercial

And my nominees are:
  • JWT NY for T Rowe Price: Rice and INk

  • CHJ&Partners, London for British Gas

  • and last but not least ...BBH, London for johnny Walker

    All fresh...all socially or morally responsible and visually extraordinary.
    Tough choice...huh?
  • Labels:

    Thursday, February 19, 2009

    sa ne jucam cu timpul

    New Times are here...adica constat ca se inventeaza tot felul de ceasuri si noi metode de a reda timpul.
















    In oricate feluri l-ai citi...timpul tot curge...si nu prea vad ultilitatea unui sistem mai alambicat de a "socoti" timpul decat cel clasic. Adica why waste any more time telling the time?
    Ultimele 2 modele de exemplu mi se pare originale fara a fi dificile sau super-inovatore. Dar nah...asta e doar parerea mea .

    Labels:

    Tuesday, February 17, 2009

    votati! aveti tot dreptul ;)

    M-am bagat si eu in seama pe Povestind Bucurestiul...respectiv aici. Mi se pare o idee misto...ca macar cu ganduri, fotografii sau alte observatii sa ne mai implicam cumva in viata destul de arida si austera a acestui oras. Sper sa va mai distrez si cu alte povestiri in curand...oricum v-am distrat odata mai demult..ca fiecare a trecut si prin blog ;)
    Daca vreti, votati-ma...daca nu, faceti cu totul altceva in cele 2 secunde cat va ia ;)

    Labels: ,

    Friday, February 13, 2009

    Timpuri ...mai noi decat ti-ai imagina


    Azi serbam iar victoria,
    Si indoiala se ascunde in gand,
    Azi serbam iar victoria
    Moralul e un strut cu capul in pamant.

    Te intreb daca vezi vreo schimbare
    Ma intreb daca simti vreo schimbare,
    Va intreb daca e vreo schimbare,
    La oamenii din jur.

    Azi serbam iar victoria,
    Hingherii dorm si cainii latra-n mahala.
    Azi sebam iar victoria,
    Cu oborocul car lumina si pe strada mea.

    Zic voua, celor fara de prihana,
    Zic voua, pacatosi cu chip smerit,
    Si voua, luptatorilor cu pieptul rana,
    Si tie, politruc nenorocit,
    Zic voua, care-aveti inca puterea De-a scoate raul care zace-n voi
    Voi care va agonisiti averea
    Ca vagabonzii, scormonind gunoi ...

    O, o, o, o, o-o Victoria...

    De o saptamana si ceva ne tot tinem dupa acesti baieti prin capitala...saptamana trecuta la Muzeul Taranului Roman, saptamana asta in Spice Club...si daca mai aflati de vre-un concert soon...ma abonez!
    Sunt vremuri tulburi in Bucuresti, timpuri incerte, dar cat de "noi" si proaspete raman aceste versuri in mintile noastre. Nu am sa ma dau mare ca stiu multe despre accentele electro-funk pe care l-au dat baietii mai nou pieselor lor (desi e bestial si foarte actual), sau ca stiu fiecare vers al fiecarei piese. Am fost fana, raman fana si ma depaseste inca de ce fenomenul Timpuri Noi nu e unul mai mare, mai amblu...mai international chiar. Dar in acelasi timp sunt fericita ca sunt descoperiti si re-descoperiti chiar si in formule restranse, in diverse cluburi (mai mult sau mai putin potrivite muzicii lor - Spice nu prea e de exemplu) si sunt mandra ...da...in ciuda versurilor dureros de adevarate si actuale...sunt mandra ca sunt romanca atunci cand ascult Timpuri Noi.
    Dan Iliescu (Ilie cum ii ziceu baietii aseara)...esti o institutie! Tobosarul e o bomba cu explozie imediata! Artanu...cum il stiam...ne-schimbat (a mai slabit un pic). Pana si baiatu' al nou...de la asa-zisa orga e fan in primul rand si apoi membru al formatiei (oricum nice sound ce le-ai adus). Nu pot decat sa va multumesc ca existati, mai batrani dar ne-contaminati (de ultimii 18 ani care se dovedesc un izor ne-secat de fite, jamgleli si garofite) si ca traiti muzica asa frumos cum ar trebui traiata oriunde oricand si... in orice timpuri.

    Labels: ,

    Tuesday, February 10, 2009

    copiii cuminti...


    Eu sunt fana mai degraba Blend-a- Med insa nu poti sa nu admiri originalitatea acestei idei...it comes a long long long way away from the hard and soft-shell egg demonstration :)

    Advertising Agency: Y&R, Bangkok,Thailand
    Executive Creative Director: Marcus Rebeschini, ShenGuan Tan
    Creative Director: Noppadol Utiswannaku
    Art Directors: Kijchapon Patiwongphaisarn, Somchok Kunjaethong
    Copywriter: Chanissara Ngampan
    Agency Producer: Amornmarn Rattanarakpinyo

    Labels:

    Thursday, February 05, 2009

    la vita saporita :)






    Nu stiu daca mi-am confesat vreodata pe aceste unde... dragostea mea paste-lata (adica cat poate fi pasta de lata) pentru bucataria italiana. Nu numai pentru mancarea propriu-zisa ci si pentru a intregul ritual. Imi place sfintenia cu care italienii isi respecta mesele, imi place istoria bucatelor lor si traditiile legate de prepararea mancarii, imi place faptul ca orice legat de mancare este condimentat cu ingrediente si obiceiuri sanatoase. Imi place ca ei valorifica fiecare firicel de iarba si planta care le binecuvanteaza pamantul deseori arid si greu de cultivat. Imi place ca in ciuda unui teren agricol nefericit in unele parti ale tarii, ei s-au adaptat si au valorificat la maxim tot ce le-a ramas de plantat. Imi place ca la ei pizza este mancarea saracului (ei insista pe calitatea blatului de pizza, de unde aceasta isi trage savoarea, presarand deasupra doar cateva ingrediente) in timp ce noi am interpretat-o drept mancare bogatului (si nu mai stim cu ce ingrediente s-o mormanim si s-o asociem, ca sa ne cada cat mai greu la stomac, in timp ce blatul este deseori ars sau inecat de sosul de rosii apos si in exces).





    Bucataria italiana, mai ales cea din sudul tarii, nu numai ca isi valorifica putinele plante si mirodenii existente la maximum, dar nu iroseste niciun element din compozitia lor...Luand dovelacul ...spre exemplu...acesta se gateste integral de la coaja... la seminte si pana la florile vrejului de dovelac care se prajesc sau se fac pane. Nu mai vorbim de busuiocul si oregano-ul care salveaza orice tip de mancare, nu mai vorbim de pastele preparate in casa (din nou preocuparea lor este pentru coca/aluatul din care sunt taiate pastele ci nu pe ingredientele ulterioare care se pun deasupra...desi si acestea sunt originale si pot da nastere unor combinatii spontane incredibile). Modesta, dar onesta, simpla, savuroasa si sanatoasa, bucataria italiana pentru mine este un miracol culinar care aduce dupa sine nu numai bunastarea corpului dar si a spiritului...o prelungire a omului din pamant si o uniune armonioasa a sa cu tot ce e natural si gustos. Iacata..cateva imagini din Sardinia care mi-au adus aminte ca TREBUIA sa scriu demult acest post. Pofta de viata buna...va urez!


    Labels: , , , , ,

    liquid ads

    Diversele lichide din viata noastra menite sa produca un impact sunt folosite si in urmatoarele printuri in scopuri...curative, salubrizante, delirante sau chiar ...abracadabrante. Revin in scurt timp cu un post personal despre paste. Pan atunci go with the flow...or not ;)


    Monday, February 02, 2009

    life in...bed

    Si daca tot e luni...si m-am trezit foarte greu azi de dimineata pentru ca am baut aseara ceai de tei ;)...si daca tot e luni si luni dimineata simti ca ai vrea sa-ti petreci toata saptamana in pat...si daca tot e luni, e criza...pana si la meteo...ca vremea e de cacat...si daca tot e luni si ma incearca o raceala...haide-ti sa ne mai treaca putin "stare de luni" cu o "stare de bine" care ti-o da acest clip. Enjoy!

    Labels: