MandarineSlice: August 2006

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Thursday, August 24, 2006

temele sociale de azi...alcoolul si tzigarea

Daca in ceea ce priveste "lichidele"...viata are 4 faze


(cele 4 faze ale lichidului in viata unui om)

...la tzigari se pare k efectul e mai rapid

(imagine desenata deasupra unei camere pentru fumatori)

Labels: ,

sete de scris sau...picaturi de aer


Cred ca am mai vorbit de asta intr-un blog anterior...cu mult timp in urma...Am mai povestit de o veche cunostinta pe care n-o credeam prea inzestrata in domeniul "profunzimilor" sau cugetarilor filozofice asupra vietii...Am povestit cum ne conducea acasa odata de la un super club de fite unde numai filozofi nu cunosti...Intorcandu-se spre bancheta din spate la un semafor...a dat-o..."Uneori am impresia ca momentele din viata cand simti cu adevarat ca traiesti sunt cele in care ti se taie respiratia!!!". Cat de mult m-a socat sa aud astfel de cuvinte din gura unui astfel de om...Poate l-am judecat gresit...Poate le stia si el de la cineva si i-au sunat bine...Nu stiu...dar oricum...Nu pot sa zic ca nu suna bine! Am incercat sa gasesc motive pentru care n-am mai scris in blog asha cum o faceam pana acum ...cu sinceritate si cu intimitate....si cred ca asta poate fi unul dintre ele...au fost prea multe momente in care am simtit ca traiesc lately...momente in care am simtit, cum zicea amicul meu, ca mi se taie respiratia...Simti ca urci...te ridici de la pamant...aerul se rarefiaza...nu mai e raspindit pretutindeni ci se strange in pete...pete mari...apoi din ce in ce mai mici pana devin picaturi... picaturi de aer...mai multe... apoi din ce in ce mai putine... pana cand...la un momnet dat...nu mai pica nimic....nu-l mai simiti...si desi esti ferm implantat cu picioarele pe pamant...te simtit usor...simti ca plutesti...simti ca deja nu mai ai tangente cu legile fizicii si oamenii sunt mici si undeva acolo unde aerul e inca respirabil in cantitati mari! Din pacate astfel de momente sunt greu de descris...asha ca sper sa-mi fie scuzata stangacia exprimarii... Placebo - Running up that Hill....primul bis din concert, ploaia marunta strecurata subtil printre raze eferfescente de lumini roz sau galbui de la concertul lui Fat Boy Slim de pe plaja din Mamaia, ridicatul pe umeri de la acelasi concert...cand lumea iti vibreaza la picioare si simti ca poti purta senzatia lor direct spre "emitator"...momentul unor cuvinte magice pe care poate orice fata doreste sa le auda mai devreme sau mai tarziu de la cineva pentru care simte la fel (aici nu am ce link sa va dau)...o melodie propusa de mine si acceptata unanim ca fond muzical pentru un proiect la care lucrezi, pe margine doar...si cate si mai cate... Greu de pus in cuvinte ...cum spuneam...au facut-o altii...in unele cazuri...in alte cazuri...n-o s-o poate face nimeni... ;) DAR ma simteam datoare draga blogule sa incerc... Vara asta a fost o surpriza, o oaza de linishte, o avalansa de trairi si o lectie de maturitate... Picaturi de aer...va doresc tuturor...si sa va sufocati din cand in cand subit si scurt...!!!

Labels:

Friday, August 18, 2006

sa ne binedispunem pt uikend...

what's a dancer...always a dancer... click here to view

professional photographer


Nu mai e valabila aia cu "everybody wants to be a cat"...pentru ca acum...precum puteti vedea..."the cat wants to be a photogrpher ;0

Labels: ,

Wednesday, August 16, 2006

...din acelasi ciclu...

...sau un cos cu margarete....tot asha...lejer de vara...si fara obligatii...;)

sa trecem la chextii mai "light"...

Cum ar fi o rata X-tra precauta sa nu-si ude tot capul in timp ce face baie...lol...

does the truth really hurt?

Dilema: e mai bine ca o persoana draga sa afle un adevar dureros sau e mai bine sa i-l ascunzi in speranta ca nu-l va afla niciodata?
Pana la urma ce e mai dureros ...sa stii sau sa nu stii?
Inconstienta si ignoranta ne poate salva de multa durere uneori...dar in acelasi timp ne poate face mai puternici astfel incat, daca aflam din timp, sa putem face fata adevarului oricat ar fi cumplit. Si de aici 2 alte intrebari
...putem oare face fata oricarui adevar?
...putem insa ascunde la infinit adevarul de cineva drag? ...O facem pentru ei, ca sa-i protejam? O facem pentru noi - ca sa nu ne dam in vileag sau ca sa nu fim "mesagerii" unei astfel de vesti?

Sunt un om al unor principii de care incerc cat se poate sa ma tin... Multi ma considera izbitor de sincera...altii cutremurator de fraiera ...dar dintotdeuna am fost adepta adevarului...sub orice forma...cat de curand...cat de repede...livrat rapid si lasat sa dospeasca in mintea celor care stiu sa-l aprecieze...lasat sa-ti umble prin cap, sa te lumineze, sa te purifice!!!
In acelasi timp ... am observat ... in mod direct ... efectul "necunosterii" asupra unui bolnav de cancer de varsta a treia...Traieste crezand ca nu exista termen de scadenta apropiat, si singur, reuseste astfel sa si-l indeparteze. Traieste cu optimism si energie, desi in intuneric!
Concluzie: ...nu prea am nici o concluzie!!! As spune ca e cazul sa infruntam si sa confesam adevarurile care pot fi infruntate! Trebuie spus, trebuie punctat, trebuie pus punctul pe "i"! Pentru ca putem sa-i facem fata adevarului...mai mereu...deseori...uneori...
Dar cum stim cand putem face fata adevarului si cand nu? Cand e doar un spin care zgarie la suprafata si cand ne patrunde din plin?
Does the truth really hurt? Or does it just scratch the surface?

Labels:

world through eyes in love...



O secunda...e de ajuns ...o clipa de eternitate...
Capul se intoarce, privirile se unesc, te simti conectat la marea schema a universului, simti ca parca totul are sens...
Stiu ca suna sentimental si aiurea...dar asculta David Gray - Be mine... si ai sa vezi ca pentru el are logica ce zic...O logica din aia ilogica...In definitiv...de ce ne dorim atat de mult sa fim iubiti?...pentru ca meritam?...pentru ca exista atatea motive rationale pentru care cineva ne-ar putea iubi?....sau tocmai pentru ca NU EXISTA motiv?! Tocmai pentru ca simti nevoia sa traiesti ceva dincolo de tine, dincolo de ce poate fi explicat sau controlat... Vrei sa traiesti...pur si simplu...
Cineva spunea ca in momentul in care poti sa numeri pe degete motivele pentru care iubesti pe cineva...inseamna ca, de fapt, ai incetat sa-l iubesti. Poate doar ti-e drag, dar cand iubesti ...parca nu prea poti spune de ce. Uneori dragoste nu orbeste doar...ci amorteste...tot...tot ce in banal si cotidian in jurul tau... si amplifica doar simturile care sustin sentimentul tau de exalTARE: amplifica lumina soarelui, largeste zambetele oamenilor de pe strada, indulceste linia melodica a oricarui cantec, incalzeste suflete amortite, sporeste rabdarea si indulgenta si te face mai receptiv fata de tot ce are lumea mai bun de oferit! E ciudat cum poti vedea lumea cand esti indragostit! Ma intreb de ce nu o poti vedea mereu asa?

Labels:

Friday, August 11, 2006

azi n-am chef de nik!!!!


sunt bune si cartile aste ala ceva....

Learn to turn

Travis - Turn Lyrics

I want to see what people saw
I want to feel like I felt before
I want to see the kingdom come
I want to feel forever young

I want to sing
To sing my song
I want to live in a world where I belong
I want to live
I will survive
And I believe that it won't be very long

If we turn, turn, turn, turn, turn
Then we might learn


So where's the stars?
Up in the sky
And what's the moon?
A big balloon
We'll never know unless we grow
There's so much world outside the door

I want to sing
To sing my song
I want to live in a world where I'll be strong
I want to live
I will survive
And I believe that it won't be very long

If we turn, turn, turn, turn
Then we might learn
Learn to turn

Labels:

Thursday, August 10, 2006

man stepps in...just a little



si o albina si un brotac















*photos courtesy of Johnny and Vulpea ;) 10xs u guys...si la mai multe...si la mai mareeee

Labels: ,

Tuesday, August 08, 2006

nature's own magic




Enjoy the simple things in life!!!!





Labels: ,

Friday, August 04, 2006

neasteptata declaratie

Seara. Ne tinem de mana strabatand o strada usor animata in apropierea centrului. Muncitori repara soseaua poluand seara cu suntele infundate ale unei betoniere. Totusi sunt fade si prea departe de gandurile mele sa le dau atentie. Sunt invadata de acelasi verde calm si ma gandesc la infinitate si cat de simplu ar fi sa ma pierd in ea. Cotidianul e departe de mine. Simt doar o singura respiratie in afara de a mea. Ascult. E frumos sa-mi aud gandurile soptite de altcineva. Mai ales de el. Nu, nu ma sperie. Ma incanta. Ma relaxeaza. Ma poarta departe.
Deodata...o voce...un copil...
Ma face sa ma uit spre el. Poate putin mai intunecat la ten...nuanta pielii sale e camuflata. Insa vocea sa nu. Razbate. Ma intreupe intr-un mod ciudat..dar firesc..oarecum. E limpede, e clara...
"Stii cum esti tu?" ma intreaba el cu glasul raspicat, curajos, indraznet, ca orice copil care simte ca are ceva de spus.
Pentru un moment ezit sa-i raspund. Poate sa fie doar un copil obraznic de tigan care vrea sa arate cat de mult n-a reusit sa fie educat de acasa. Insa...NU...Instinctul imi spune ca de vorba de altceva. Asa ca devin si eu curajoasa...si pe un ton la fel de raspicat...
"Cum sunt?"
Tacere pret de o secunda. Orice poate sa urmeze...

"Frumoasa!" spune el cu zambet larg

Mana care imi acopera umerii ma strange acum mai strans. Sunt invadata de sentimentul placut al "apartenentei", al acelui loc ciudat si moment in timp cand simti ca te integrezi perfect.
Si din nou tacere. Pentru o clipa, lumea a fost a mea. Pentru o clipa am simtit eternitatea.

Si "mana" lui a scris asha

Thursday, August 03, 2006

Domnishoara a fost servita!!!

Cu un cocktail cu gheatza in forma de inimi!!! Numai in Vama stiu astia sa faca bautura asha...ca pentru inima ta...;)

Tuesday, August 01, 2006

I made the headlines!!!

Desi a necesitat multa munca de convingere (10xs Cireshel)...iata-ma pe IQads...cu un articol relativ subtil despre comunicarea interna intr-o agentie de publicitate...pentru cei ce vor sa intzeleaga si cei ce stiu sa citeasca printre randuri!
Nu ma dau eu pe spate dupa celebritate...dar ma bucur macar ca am reusit sa sterg ranjetul ala fantastic al omului cu sobolani de pe prima pagina...un ranjet pe care eu l-am tradus, din articolul pe care l-a scris, printr-o imensa lehamite si "menefregism" pentru meseria pe care o face. Asa a inceput sa fie si la concerte ...eu singura fana trecuta de majorat a lui printre toti pushtii ma declar neplacut surprinsa de atata lehamite!
Sper sa nu ajung nicodata asha

Labels:

pentru Cireshel ;)

Moving at the speed of life...We were bound to collide with each other