MandarineSlice: June 2007

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Tuesday, June 26, 2007

revela -tie


Am descoperit...
Intr-o zi insorita cand asfaltul ma primea bucuros printre faldurile sale
Am descoperit gandul catre tine care ma racoreste ca o jaluzea semi-deschisa

Intr-o zi cu ploaie cand stropii reci picau rar si reconfortant
Am descoperit ca inca imi mai place sa dansam in ploaie

Intr-o noapte lunga cand am exagerat cu pahare de eliminator de inhibitii
Am descoperit ca, a doua zi, imi vei aduce aspirina

si cea mai mare revelatie...
Am descoperit ca atunci cand imi dai cirese una cate una
Stai langa mine sa prinzi si samburii

am descoperit ca imi place sa aleg faianta...
am descoperit ca imi place sa ma uit dupa gresie
am descoperit ca viata banala de care ma temeam
este de fapt adevarata iluzie

Casa mea e alaturi de tine...iar daca tu esti melc...nu-mi trebuie decat o mica valiza in cochilia ta
...si descoperirea mea...

Wednesday, June 20, 2007

pentru menajere abile si subtile!

Si dupa un exemplu de curaj si unul de originalitate sa vedem si putina subtilitate. .. Ma intreb oare Ariel si-a schimbat cumva targetul?!?...Nu mai e destinat gospodinelor reduse...cu capacitatea limitata de a percepe mesajul : SCOATE PETE (care trebuie exemplificat explicit si scris cu litere mari pentru ca ele nu intelege mereu care-i treaba cu Arielu'!!! Este posibil sa avem de a face cu nevasta de tip Ogilvy...care desi e "consumer", nu este idioata??? Este posibil ca o gospodina dornica sa scoata cele mai frecvente 299765 de pete sa perceapa si un astfel de mesaj? Cine stie ...poate la Cannes... targetul direct nu sunt nevestele, ci menajerele...in which case...menajerele ruleaza!!! In seara asta beau o sangria in cinstea lor...sper sa nu ma patez ;)


OUTDOOR SILVER WINNER - CANNES LIONS


Type Of Entry: PRODUCT & SERVICE
Category: Household: Cleaning Products
Title: POLYESTER
Advertiser/Client: PROCTER & GAMBLE
Product/Service: ARIEL DETERGENT
Entrant Company, City: DEL CAMPO NAZCA SAATCHI & SAATCHI, Buenos Aires
Country: ARGENTINA
Advertising Agency, City: DEL CAMPO NAZCA SAATCHI & SAATCHI, Buenos Aires
Country: ARGENTINA
Executive Creative Director: Gastón Bigio/Jonathan Gurvit (Head of Art)
Creative Director: Jorge Ponce Betti/Gabriel Huici
Copywriter: Jorge Ponce Betti
Art Director: Gabriel Huici
Photographer: Matías Posti
Producer: Luli Dragan
Account Supervisor: Andrea Díquez/Enrique Vera Vionnet
Advertiser's Supervisor: Erika Herrero
Other Credits: Digital Retoucher: Pablo Romanos









Labels:

rabbits just wanna have fun...


OUTDOOR GOLD WINNER- CANNES LIONS 2007

Type Of Entry: PRODUCT & SERVICE
Category: Pharmacy
Title: LAKE
Advertiser/Client: KOPELCO
Product/Service: TULIPÁN CONDOMS
Entrant Company: Y&R BUENOS AIRES
Country: ARGENTINA
Advertising Agency: Y&R BUENOS AIRES
Country: ARGENTINA
Executive Creative Director: Guillermo Vega
Creative Director: Demian Veleda (Head of Art)
Copywriter: Diego Gueler
Art Director: Maximiliano Borrego
Illustrator: Daniel Romanos
Producer: Horacio Márquez



Labels:

it's not as scary as it seems!

Incredibil pentru noi...dar adevarat pentru altii: a disparut logo-ul cat China iar produsul de abia se vede...are o o aparitie mai degraba "fantomatica"...am putea spune! For a Romanian client... a really spooky kinnda concept! But for an agency in South Africa this is a sign of advertising evolution! And, yes, I assure you this is not a ghost campaign!!! ;)











Type Of Entry: PRODUCT & SERVICE - GOLD WINNER -CANNES LIONS 2007
Category: Sweet Foods & Snacks
Title: STAIRCASE
Advertiser/Client: SIMBA POTATO CHIPS
Product/Service: GHOST POPS CRISPS
Entrant Company, City: NET#WORK BBDO, Johannesburg
Country: SOUTH AFRICA
Advertising Agency, City: NET#WORK BBDO, Johannesburg
Country: SOUTH AFRICA
Executive Creative Director: Julian Watt
Creative Director: Julian Watt
Copywriter: Brad Reilly
Art Director: Jonathan Santana
Account Supervisor: Lynda Fiebiger
Advertiser's Supervisor: Carla De Quintal

Labels:

sa continuam cu stil...si iz occidental

Editia de anul acesta a festivalului Cannes Lions este una de exceptie dupa parerea mea (exceptional de buna si valoroasa). Am vazut lucrarile unei piete de advertising cu adevarat mature care se vede ca si-a educat targetul spre lucrari de calitate ...si nu s-a lasat educata de target cum se intampla la noi...spre lucrari banale si extrem de comerciale (insa unanim digerate..desigur)! Am sa postez doar cateva exemple impresionante din punct de vedere al subtilitatii, absentei logo-ului sau a produsului propriu-zis, al investitiilor majore de buget cu factor de risc ;) etc etc...probleme pe care "clientii nostrii cei de toate zilele" nu par sa fie dispusi sa le depaseasca prea curand. Dupa ce am vazut ce am vazut din festival ( si o sa vedeti si voi)...nu cred ca e cazul sa ne mai punem problema de ce agentiile romanesti de advertising (nu de media, acolo avem un caz fericit sau o exceptie ?!?) nu se afla printre finalisti sau castigatori. Imaginile vorbesc de la sine! Tuturor celor care vor sa faca parte din aceasta comunitate de "intelegatori" si "cutezatori" le doresc (si imi doresc) sa intram in comunitate cu mai putin orgoliu si mai multa maturitate!:) Enjoy!

Incep cu o simpla cutie...cu interior sofisticat si sonerie!

PROMO WINNER - CANNES LIONS 2007




Type Of Entry: Use of Media
Category: Promotional Packaging
Title: STADIUM
Advertiser/Client: NIKE
Product/Service: NIKE FOOTBALL BOOTS
Entrant Company, City: PUBLICIS, Singapore
Country: SINGAPORE
Sales Promotion/Advertising Agency, City: PUBLICIS, Singapore
Country: SINGAPORE

Labels: ,

sa incepem cu forta si verde


Simplu, genial..nu am cuvinte... si nici nu mai trebuie!!!
Recycle paper. Save trees.

Labels:

Sunday, June 17, 2007

frustrari de mandarina


Azi de dimineata mandarinul a refuzat sa-si mai intoarca florile spre soare. A simit o incertitudine din partea "creatorului" si a cerut sa fie fie stabilit rolul lui in toata povestea asta. S-a cam saturat sa traiasca in incertitudini. Stie ca e in ghiveci...dar totusi...si ghiveciul ala trebuie lasat undeva sa prinda radacini. A cerut sa fie definit...a cerut un aspect al personalitatii sale...unul...doua..ceva scris alb pe negru in blogul care l-a creat. Atunci va stii sigur ca, macar acolo, ramane constant. Mirosul imbatator al florilor sale, pe care se chinuia cu incapatanare sa le tina inchise...mirosul imbatator a reusit sa ajunga la "creator"...care, ametit de atata mireasma inabusita, a decis sa-i faca un scurt profil. Nu de alta, dar, fara mirosul florilor de mandarin,"creatorul" nu poate crea...inspiratia ii vine mai greu... iar un mandarin frustrat si inhibat, care-si ascunde florile de oameni si de lumina soarelui...era chiar ultimul lucru pe care si-l putea dori.
Asadar...
  • mandarin e atunci cand zeama vietii ar putea sa fie la fel de dulce ca a unei portocale, dar pastreaza totusi o forma mai umila, aplatizata si un gust putin mai acru, pentru a nu pierde total contactul cu realitatea
  • Madarin-ing...este un verb da...ceva intre "fishing" si "testing the waters"...este atunci cand vrei sa afli ceva despre cineva...dar nu vrei sa stii nici prea mult pentru ca doar atat cat stii iti este de ajuns ca sa-l placi.
  • starea de mandarina...Este atunci cand stii ca ai putea fi mai bun, ca ai putea pierde mai multe nopti citind si invatand despre lumea din jur...dar n-o faci pentru ca nu vrei niciodata sa-ti cunosti advaratul potential "The great thing about potential is that it's always there!" ;)
  • Mandarin-ind este atunci cand esti o persoana relativ matinala...care totusi se trezeste adormita...si ar mai vrea sa doarma, dar nu poate...ar vrea sa se trezeasca, dar se simte obosita
  • Mandarina este o stare intermediara intre o albina...inceputul unei flori...si copacul desavarsit spre care tinde ...
  • mandarina cea mai dulce o poti descoperi numai dimineatza, cand lumea inca e in ritmul tau...cand lumina soarelui e optimista si calda...si cand privirea celui care ti-a vegheat visele e de un albastru relaxant, odhinitor, recomfortant...aproape de cel al marii grecesti...de pe tarmul careia provine de fapt mandarina
Mandarinul a citit si a ramas pe ganduri...ramane sa ne spuna daca se simte bine in "coaja" tocmai descrisa de "creator"...

Labels:

Friday, June 15, 2007

and now for our feature presentation...

Gratie Andradei...am descoperit ca exista videoclip online pentru Read my mind al celor ce ma omoara pe mine cu zile ;)...E muuuult mai funny decat ma asteptam... si are o "abordare "surprinzatoare avand in vedere "feelingul" ala mai sumbru si dark pe care l-au dat acestui ultim album! M-am distrat de minune...iar melodia este una dintre my all-time-favorites, alaturi de For reasons unknown (care sper sa apara soon online)!!! O fredoneaza si ai mei cand o aud la radio in masina, o fredoneaza oameni pe strada...o fredonez eu in my mind...este un fenomen in masa...care a ajuns pana in Japonia...se pare. Enjoy the clip...then watch the making of...Mi-au "citit gandurile" cand au facut acest spot!


Labels: ,

time is of the essence

I couldn't leave off for the week-end without leaving you with this fine sample of an advertising image campaign with a fine, simple idea behind it...a brilliant slogan ...and an inspiring song!!!
I've been searching for Swatch commercials for as long as I've been an ad freak. There is this particular one that has a strapline at one point saying "At this very minute, 600 women are in bed with a swiss"...and the image shows a beautiful woman sitting in bed and enjoying a bar of swiss chocolate. I haven't been able to find that one yet online...Oh well...I guess there's still time...
Meanwhile...enjoy!

Friday, June 08, 2007

Mutant refrigerated smells

This is sooo cute!!! Yet original! Enjoy!

Labels:

Tuesday, June 05, 2007

Happy Birthday Earth!!!



Astazi e Ziua Mediului Inconjurator!!! Din pacate nu prea avem ce celebra. Ma bucur totusi ca in cinstea acestui eco-eveniment, am contribuit la slefuirea imaginii acestui banner pentru un site online pe care mi se pare cel mai potrivit sa vi-l prezint cu aceasta ocazie. Cititi...nu e mult, dar in mod sigur e folositor...daca nu noua... nepotilor! Chiar trebuie sa incepem sa avem grija si de sanatatea planetei....nu de alta...dar sanatatea noastra are foarte mult de a face cu ea. We're all connected...bloggerii ar trebui sa stie asta mai bine ca oricine!
Asadar de Ziua Mediului Inconjurator - Earth to you people!

Labels:

watch your step!


Din ciclul "campanii sociale originale" avem astazi aceastra mostra deosebita de tribut urban pietonilor care s-au aventurat sa traverseze jungla cotidiana. Site-ul pe care am gasit aceasta mostra mai mentiona urmatoarele: The visualization is designed as a zebra crossing memorial and was made in conjunction with the campaign 'Safe Street Week' in Portugal. The stripes are made up of names, supposedly of pedestrians killed by cars.

Intrebarea mea este: oare nu este oare putin periculos pentru pietonii ramasi in viata sa zaboaveasca atat pe strisele pietonale in caz ca vor sa citeasca numele "rapusilor" ?

Labels:

Monday, June 04, 2007

Pur si simplu


Pur si simplu exista anumite lucruri in viata de care ar trebui sa ne bucuram pur si simplu! Dar nu suntem nici puri si lucrurile sunt rareori simple...Ghemul cotidian are asa un mod subtil de a se incolaci in jurul organelor noastre vitale si de a ne acapara intreaga existanta. Praful Bucurestiului ni se pune pe dinti si parca ne influenteaza fiecare cuvant pe care-l scoatem pe gura. De aceea majoritatea cuvintelor pe care ni le adresam sunt uracioase si innegrite, ponosite si invidioase. De aceea orice promisiune pare a fi praf in vant si orice declaratie se namoleste si devine pacla in contact cu umedul din atmosfera. Mai greu e cand ceata iti acopera privirea, iti patrunde incet in nari si ajunge pana la creier. Atunci nici macar nu mai poti sa gandesti limpede. Toate astea se intampla in oras...aici unde nu poti trai in liniste, dar de unde nu poti pleca pentru ca e posibil sa gasesti prea multa liniste. Daca e prea multa liniste in jur, e posibil sa trebuiasca sa cauti ceva palpitant in tine sau doar cu tine si cu o persoana iubita. Sa-ar putea sa te sperie daca esti obisnuit sa cauti palpitatii pe fundul unui pahar de alcool intr-un bar cu fite sau sub "palpaitul" luminii orbitoare si "topitoare "a unui reflector...De atata liniste, s-ar putea sa trebuiasca sa cauti in tine paharul si ce te faci daca paharul e GOL?
Revenind...am simtit praful, mizeria si dezordinea de rigoare din Buc si am decis sa plec undeva unde sa ma vada mai bine soarele si eu sa vad mai bine tot ce face el. Plante, copaci, campuri, verde, mult vrede, multe spatii deschise, multe suflete curate. La tara!
Si aici le-am regasit ...lucrurile pure si simple!!!
Va recomand o lista de lucruri pur si
simple care ar trebui savurate ca atare. Le voi scrie una dupa alta, fara punct, doar cu virgule si voi lasa lista deschisa pentru oricine e de acord ca from Bucharest a week-end away keeps the doctor away:
picnic sub un copac de peste o suta de ani, cules de maci in soare, leganat in hamac la umbra...in doi, mititei cu mustar si mamaliga (usturoiul e optional), placinta cu inghetata (caloriile nus optionale, din pacate...dar suntem out of Buc..remember?!), cirese mari (bine coapte sau doar pe alocuri...doar sa fie mari), cules de indicii din tufele din fata casei...in forma de capsuni (in Romania, nu Spania), franturi de radio guerilla printre gauri de lumina ( pe sosele cu dublu sens, incadrate de copaci uriasi care duc spre o pensiune imaginara din sudul Frantei), nori albi , pufosi ( in forma de Falkor sau de tauri furiosi)... James Morrison (nu solistul de la Doors!)- You give me something....

Labels: