MandarineSlice: April 2007

MandarineSlice

Hopefull pessimist...and I am sure the world has not seen enough of me...just as I have definitely not seen enough of it! ;)

Wednesday, April 25, 2007

Mindscape

Today I woke up with an yearning
To reconcile my black with my white side
So I dressed up like a mime

I didn't like the birds singing
Their monotonous song.
Today I carried the music inside

I loved the sun shining in my eyes
And so I opened my soul wide
'Cose if no one else can,
The sun will surely find my brite side

I felt the need to clean the floors.
Just let too much dirt in
through all my open doors.

Got my mop
And started to clean,
But my mind was elsewhere

And my thoughts were interrupted by a sunbeam!
It broke through the ceiling and entered my room
And eversince I saw it...
my minimalistic world's in bloom



I have been blessed with sanity and yet I deny it
On a daily basis
Like yoghurt or apples or anything else that's good for me


Like birds singing
Like my black and my white side...

...and like that tear I keep at the corner of my eye
Thinking someday, someway the world might suffer from draught
And my last tear would be their saving thought!

Labels: ,

Friday, April 20, 2007

You could be happy...

You could be happy if...
You rembered to walk thorough that dark
If you stopped to take a mental picture of your heart
If you spoke when you wanted to shut up
If you reminded me of someone else
If you kept that promise you made to your other self
If you dusted yourself up from that shelf

If you didn't let them hold you back
If you turned your back
If you came back
If you took back all you lost
If you stopped me from futher writing in this post...

If you could be happy...I'd know
And I do :D

Labels:

Thursday, April 19, 2007

LOOOOL....

If Grease would have been made in India...this is what we'd have!!!
Travolta never loooked greasier ;)
Get back to you with the lyrics!

Labels:

Wednesday, April 18, 2007

Times are changing...


...and so is the weather :(

Labels: ,

Sliders


Am o zi ciudata...simt amenintarea unei recidivari...dar incerc sa o ignor...
Am inceput sa-mi numar zilele si sa le cataloghez dupa vise, in retrospectiva...Ieri am visat rochii pentru ca ieri seara am probat rochii pentru o nunta intr-un magazin magic in care de fiecare data cand ma duc ma simt ca un fulg care pluteste...Sambata seara am visat mobila...pentru ca sambata am fost la Ikea...
Nunti, mobila, tzoale, boli...ufff...something tells me I'm not in Kansas anymore....si ca cineva m-a impins, aproape impotriva voinetei mele, in lumea adultilor...in lumea ratelor, intretinerilor, consumului de gaze si de nervi...facturilor de mobil...cumparaturilor de week-end de la hypermarket...doctoriilor si a doctorilor...sheesh!!! Alaltieri am cumparat paine, pentru ca stiam ca nu o sa mai avem a doua zi dimineata! Eu si painea...inainte nici nu mancam paine...acuma ma ingrijesc sa fie pe masa in fiecare zi...Ma ingrozesc si de cum vorbesc...aproape matur, cu responsabilitate si seriozitate!
Noroc ca exista inca o lume unde oamenii au timp sa fie cum vrea...Citeam ieri la o prietena in blog ca nu mai gaseste oameni care vor sa se joace cu ea...ca nimeni nu mai are vreo idee de un joc original...Dar oare ce facem noi aici?...Nu ne jucam de-a lumi paralele...? Nu ne extragem putin din coordonatele noastre zilnice sa incercam sa ne reorganizam in jurul unui altfel de concept? Limitati fiind doar de cuvinte, nu recream un univers? Nu ne "descriem" asa cum am vrea sa fim vazuti?...nu ne lasam prada sentimentelor sau furati de peisaje mentale?...nu ne lasam loc de comentarii pentru ca oricine sa poata intra in jocul pe care-l initiem in fiecare post!
Sigur unii (precum tagma jurnalistilor sau wanna be jurnalistilor care se dau jurnalisti in bloguri) ar spune ca ei discuta chestiuni serioase in blog. Da, poti sa discuti despre ce vrei...serioase sau nu...important e ca esti citit si lumea citeste despre ce vrei TU...deci ti-au intrat in joc...fie el serios sau nu... au patruns in dimensiunea ta...
Azi de dimineatza...am realizat ca, desi n-am nimic de facut, nu am timp sa citesc toate blogurile care-mi plac. Ma simt ca in porcaria aia de serial "Sliders", SF-ul din care doar titlul imi place si uneori o povestioara ici colo cand se mai scapa vre-un scenarist!
Sunt atat de multe si atat de captivante uneori...Ma intreb...Oare n-are timp cineva sa faca revista blogurilor cu linkuri frumusel...sa ma lamuresc mai bine ce si cum in ziua respectiva, ce e ok sa vizitez?
E frumos sa stai dimineata si sa rasfoiesti suflete in loc de ziare, suflete care isi astern virtual pasurile, chemarile, visurile sau realizarile. Sa alunec usor dintr-o lume virtuala in alta, unele de abia configurate, altele cu o personalitate coplesitoare. Oare chiar ar putea cineva sa ne faca un rezumat al acestui fenomen? Oare chiar exista esente la care poti sa reduci toate entitatile care populeaza blogosfera? Oare chiar exista, la fel ca in serial, dimensiunea numita HOME, unde toate aceste entitati se reunesc?
E clar! Am o zi foarte ciudata azi...si o continui mai confuza decat am inceput-o!
But thanks for sliding by anyway ;)

Labels: ,

Friday, April 13, 2007

creier plin cu creveti

Da! Asa e! Am inceput cu o "cucofonie" inca din titlu... dar a fost intentionat sa stiti!!! Pentru ca pe mine ma enerveaza limitarea asta impusa cuvantului "Cu" .
"Cu" nu se poate folosi in asocierea cuvintelor care incep cu litera "C" (pana si fraza asta m-am chinuit s-o spun evitand constructia "cu cuvinte" ;)
Prin definitie cuvantul "Cu" ar trebuie sa se asocieze cu cine vrea el...ca de aia i se spune "cu" si nu "fara"...nu? Si nici macar nu suna urat..."cuc" sau "cucu" ... e un sunet destul de zglobiu si vesel, deloc vulgar...des
i daca e auzit dimineata mai devreme s-ar putea sa se lase cu urmari vulgare de limbaj sau manifestari violente ale obiectelor din casa in directia sunetului. Ma refer bineinteles la sunet atunci cand este produs de un ceas cu cuc...uite...iarasi "cu cuc"!!! Cum poti sa zici "Ceas cu cuc" fara sa-l asociezi iar nefericit pe "Cu" ? Nu e drept deloc! Cer sa se faca dreptate cuvatului "Cu" si sa i se dea libertate totala, libertatea pe care o merita. Sa poata sa se trezeasca "cu cine" vrea, sa danseze "cu cotofene", sa se bea "cu cupa" de sampanie, sa se urce in copaci "cu coditele" despletite, sa faca placinta "cu coca" bine dospita si sa se culce "cu capul" pe spate...daca asa vrea el!!!
De fapt tot postul asta a pornit de la faptul ca poftesc intens la o farfurie mare de spaghete negre cu fructe de mare..."cu creveti" mai exact. Poftesc atat de tare incat circumvolutiunile creierului meu au si luat forma unei farfurii imense de spaghete cu creveti. Circumvolutiunile creierelor noastre sunt foarte flexibile si pot lua forma obiectelor pe care le visam...sau pot lenevi molesite in forme greu de definit...cum au facut la mine saptamana asta pentru ca nu m-a pus nimeni la treaba. Da! Sunt un angajat revoltat, nexploatat, cu o mare pofta de spaghete negre cu creveti ...si cu o mare ciuda: in afara faptului ca nu le pot avea/manca... nici nu le pot pronunta!!!
Asa ca militez pentru drepturile cuvantului "Cu"! Poate macar pentru el sa putem face ceva...

Labels:

Tuesday, April 10, 2007

Finally! A POSM that matches!

"Prietenul CoolzOr" m-a incantat astazi cu aceast superb POSM pentru Ford Limited Edition Ranger Extreme, un model cu 30% mai mult spatiu de depozitare. Ce mi s-a parut si mai interesant a fost ca acest POSM s-a nascut si cu ajutorul cercetarii...so being brilliant is not enough...sometimes you have to look at the numbers.
Iata cum a decurs totul:
"Question is, where would you reach the right audience? Research showed that many truck buyers are in blue-collar industries such as auto repair, construction and plumbing and that they tend to gather in specific after-work pubs. Opting for a medium like matchboxes could give the opportunity to both illustrate the product benefit and be useful to the target audience."Iata si rezultatele:

"5,000 matchboxes were distributed amongst potential buyers at these pubs. On the box, Ford’s website address was printed so the curious could see what the truck looked like and book a test-drive. Over 1600 people visited the website, of wich 450 booked a test-drive. 300 finally test-drove the car. The Limited Edition Ranger extreme was sold out a month ahead of schedule."

Agency: JWT, Malaysia

Labels:

Truly Madly me...waiting for thee

For what's a blog if one can't stay true to one's self...
Every once in a while I get weak and my brains turn to mush. Waiting for you to come home, I started listening to all kinds of songs from my youth...back in the days of magazines and pop star idols ruled my world!
I have grown up since...but songs like this one still take me to that naive, romantic place that has nothing to do with the filth and sentimental crap we feed each other each day in the real world! So why not admit that I still like this song, the setting and the beautiful story behind it (not to mention the major crush I had on the "main man";))! I don't think admitting your vulnerabilities makes you weaker, but stronger...It's not something for the world to attack, but a part of me that I am not afraid to show to the world.
So here goes...for all who care to enjoy...or just for myself...simply...

Have a nice start of the week ;)

Thursday, April 05, 2007

let's get outta here!!!


...but let's do it in style!

Labels:

Tuesday, April 03, 2007

si pentru partea educativa a zilei...

...v-am pregatit acest simplist print din gama mea preferata: WWF. Va invit sa absorbiti informatia sau va lasati absorbiti de ea!!!

Labels:

DO NOT DISTURB !


Si iata-ma la inceputul unei noi saptamani. Spun inceputul, pentru ca desi e marti, ieri am hibernat mai mult de jumate de zi in bratele patului personal cu o durere de spate, fara sa mai mentionez alte mici inconveninete.
E cel putin ciudat sa stai pe loc in timp ce lumea din jurul tau se invarte haotic si necontrolat. Miscarea lor imi da o puternica senzatie de ameteala...stagnarea mea imi da o usoara senzatie de deja-vu. De parca undeva, intr-una din primele mele vieti anterioare, ritmul meu biologic era altul, pulsam in armonie si imi dominam lumea interioara si exterioara printr-o liniste si pace sufleteasca nemarginita.

Reinviau astfel de imagini neclare, dar puternice prin senzatie, ieri, cand stateam si priveam tavanul camerei mele minute in sir, perfect multumita de confortul pe care mi-l oferea perna si de momentul acela tacut si simplu. Nu simteam nevoia sa vorbesc, sa scriu, sa citesc, sa ma uit la televizor...ci doar sa stau...tampa...inchisa...izolata...lasata de toti in pace.


In ultimul timp cred ca mi-am dorit atat de mult sa fiu lasata in pace de lumea din jur, ca au inteles mesajul exact cei de la care vroiam mai multa atentie...respectiv doctorii. Ce e de facut cand de 6 luni de zile ma plimb pe la "diversi" specialisti...care-mi dau diagnosticuri din ochi, fara analize, fara sa caute sa cerceteze ce mi se intampla? Am devenit atat de auto-constieta la miscarile si suntele propriului meu corp, ca mi l-am transformat intr-un mini-univers in care m-a trasferat momentan aproape complet. Il studiez atent ca un politist undecover pentru a observa, schimbari, revolte, ce-i face bine...ce-i dauneaza...cineva trebuie sa se ocupe si de el...Imi pun singura diagosticuri, imi prevad viitoare stari...sunt cu totul acaparata de ceea ce i se intampla corpului meu. Nu nu sunt mai narcisista decat persoana de langa mine din troleu sau de la coada la banca...dar sunt grijuluie cu mine...in lipsa oricarei alte persoane mai calificate sa-mi poarte de grija. Simt ca enervez lumea cu problemele mele asa ca trebuie sa stau retrasa...sa-mi vad de treaba si mai ales...sa nu deranjez doctorii...Ei trebuie sa stea linistiti in scaunele lor sub care zac mormane de spagi... sa se adune, sa contemple florile de afara...astfel incat sa fie cu adevarat pregatiti pentru momentul cand chiar vor putea face un bine umanitatii. Momentul ala inca nu a sosit...se pare...

Labels: